ВІЙСЬКОВІ СЛУЖБОВІ АДМІНІСТРАТИВНІ ПРАВОПОРУШЕННЯ: ПРОБЛЕМИ ПРАВОВОЇ РЕГЛАМЕНТАЦІЇ ТА КВАЛІФІКАЦІЇ - Веселов, Микола Юрійович; Нестеренко, Олексій Михайлович (Правовий часопис Донбасу, 2024)
У центрі уваги цього дослідження опиняється один з визначальних аспектів правильної кваліфікації військових службових адміністративних правопорушень – правове визначення та ознаки військової службової особи. На підставі наукового аналізу положень чинного законодавства та судової практики з розгляду справ про військові адміністративні правопорушення дається правова оцінка наявних визначень основних понять «військова службова особа» – «військова посадова особа» тощо.