ФОРС-МАЖОРНІ ОБСТАВИНИ: ВИКОНАННЯ ДОГОВІРНИХ ЗОБОВ’ЯЗАНЬ У ПЕРІОД ЗБРОЙНОЇ АГРЕСІЇ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ НА ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ - Макаренко, Олександр Юрійович; Макаренко, Наталія Анатоліївна (Правовий часопис Донбасу, 2024)
У статті йде мова про форс-мажорні обставини, зокрема, такі як воєнний стан, війна, військова мобілізація тощо, які виникли для суб’єктів господарювання через збройну агресію Російської Федерації на території України. У статті досліджено процедуру повідомлення суб’єктами господарювання своїх контрагентів щодо неможливості виконання взятих на себе зобов’язань через виниклі форс-мажорні обставини. Визначено, що саме потребує детального опису й доказування для правильного повідомлення про настання форс-мажору. Розглянуто практичну ситуацію щодо того, що не всі виниклі обставини, через які неможливо виконати зобов’язання, можуть уважатися форс-мажором.