ГЕНДЕРНІ АСПЕКТИ РОЗВИТКУ УКРАЇНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА: ДОСЯГНЕННЯ ТА ПРОБЛЕМИ - Уткіна, Галина Анатоліївна; Дацюк, Тетяна Кузьмівна (Правовий часопис Донбасу, 2024)
У статті йдеться про значні зміни в правовому полі України щодо питань гендерної рівності, про усвідомлення переважною більшістю суспільства значущості цього питання для створення рівних можливостей та реалізації жінок у кар’єрі й суспільно-політичному житті. Акцентовано увагу на дисбалансі між усвідомленням та реальним станом гендерної «рівності» на ринку праці, в оплаті праці, у політиці. Зроблено висновок: найдосконаліші закони та рішення уряду не будуть ефективними, якщо не спрямувати зусилля на подолання низького рівня гендерної культури населення, на формування розуміння демократії як рівних прав для всіх громадян держави.