АКСІОЛОГІЯ БУНТУ: АЛЬБЕР КАМЮ - Кононенко, Тетяна Володимирівна (Правовий часопис Донбасу, 2024)
Стаття присвячена філософсько-правовому аналізу проблеми ціннісного бунту у філософії А. Камю. Бунт розглядається як реакція людини на несправедливий характер світобудови й людської долі, абсурдність, безглуздість екзистенції. Досліджується абсурдна та бунтівна людина як певна ціннісна система, невід’ємними складниками якої є принципове неприйняття законів світобудови, передусім смертної природи, пріоритет особистості, заперечення чиннику обмеженої свободи, абсолютизація волі, самоповага й самотність. Акцентується питання меж свободи.