ДОТРИМАННЯ ПЕРЕДУМОВ ТА ПРИНЦИПІВ КРИМІНАЛІЗАЦІЇ ПІД ЧАС УСТАНОВЛЕННЯ КРИМІНАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ЗА НЕВИКОНАННЯ ОБМЕЖУВАЛЬНИХ ЗАХОДІВ, ОБМЕЖУВАЛЬНИХ ПРИПИСІВ АБО НЕПРОХОДЖЕННЯ ПРОГРАМИ ДЛЯ КРИВДНИКІВ - Удовиченко, Олександра Вікторівна (Правовий часопис Донбасу, 2024)
У статті проведено аналіз дотримання передумов та принципів криміналізації під час установлення кримінальної відповідальності за невиконання обмежувальних заходів, обмежувальних приписів або непроходження програми для кривдників. Зроблено висновок, що у цілому така криміналізація була обґрунтована. Указано на порушення окремих принципів у процесі встановлення кримінальної відповідальності за кримінальне правопорушення, передбачене у ст. 390-1 КК України.