ОСОБЛИВОСТІ ДОКАЗУВАННЯ ЗЛОЧИНІВ У СФЕРІ СЛУЖБОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ТА ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ, ПОВ’ЯЗАНОЇ З НАДАННЯМ ПУБЛІЧНИХ ПОСЛУГ - Поплавська, Аліна Вікторівна (Правовий часопис Донбасу, 2024)
У статті визначено місце інституту доказування у кримінальному процесі, охарактеризовано його мету. Розглянуті наукові підходи до класифікацій злочинів у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов’язаної із наданням публічних послуг, запропоновано власну класифікацію за критерієм об’єктивного прояву злочинних дій та обсягу використання суб’єктом злочину повноважень, визначені загальні риси класифікаційних груп. Охарактеризовані особливості доказування у злочинах у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов’язаної з наданням публічних послуг, відповідно до запропонованої класифікації. Визначені особливості слідчих (розшукових), негласних слідчих (розшукових) дій, призначуваних експертизах, виділені відмінності у застосовуваних криміналістичних практиках по категоріям злочинів.