ПРОБЛЕМИ НОРМАТИВНО-ПРАВОВОГО РЕГУЛЮВАННЯ САНКЦІЙ В УКРАЇНІ В КОНТЕКСТІ МІЖНАРОДНОГО ДОСВІДУ - Хоббі, Юлія Сергіївна (Правовий часопис Донбасу, 2024)
У статті досліджено проблеми визначення природи та видів міжнародних санкцій і їх співвідношення з контрзаходами. Установлено, що санкції віднесено до примусових заходів, які можуть застосовуватися лише міжнародними організаціями, а держави можуть застосовувати контрзаходи для захисту та відновлення своїх порушених прав. Заходи, що застосовуються як санкції та контрзаходи, схожі, але відрізняються за масштабом та суб’єктами накладання. На підставі аналізу зарубіжного досвіду нормативно-правового регулювання санкцій виявлено недоліки Закону України «Про санкції» та внесено пропозиції щодо їх усунення.