АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ОФІСУ ОМБУДСМАНА В УКРАЇНІ - Пузирна, Наталія Станіславівна (Правовий часопис Донбасу, 2025)
У статті проведено аналіз та здійснено характеристику адміністративно-правового забезпечення діяльності офісу омбудсмана в Україні. Наголошено, що Україна як демократична країна має забезпечувати ефективний захист прав людини, використовуючи державні інституції, серед яких одну з ключових ролей має відігравати парламентський контроль в особі Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Свою діяльність омбудсман організовує через офіс, який забезпечує організаційну, правову, науково-консультативну, інформаційно-аналітичну, науково-експертну, контрольно-ревізійну, матеріально-технічну, фінансову й інші складові діяльності омбудсмана.