КАТЕГОРІЯ «МАЙНО» В МЕЖАХ РЕАЛІЗАЦІЇ КРИМІНАЛЬНИХ ПРОЦЕСУАЛЬНИХ ПРАВОВІДНОСИН - Карпенко, Михайло Олегович (Правовий часопис Донбасу, 2024)
Статтю присвячено аналізу окремих складових поняття «майно в кримінальному проваджені». Зазначається, що термін «майно» у кримінальних процесуальних правовідносинах вживається в різних нормативних контекстах, зокрема як: речовий доказ; об’єкт, де (щодо якого) здійснюються процесуальні дії; об’єкт, на який спрямована реалізація заходів забезпечення кримінального провадження; розмір майна як обставина, що враховується при обранні заходу забезпечення кримінального провадження; кваліфікуюча ознака тощо. Наводяться погляди відносно цієї категорії вітчизняних вчених, Європейського суду з прав людини задля формування розуміння щодо її змістовного навантаження в межах кримінального провадження. З окремих питань висловлюється власне бачення із окресленої проблематики.