ПРОБЛЕМНІ АСПЕКТИ ВДОСКОНАЛЕННЯ НОРМ ЩОДО ВИКОРИСТАННЯ СИМВОЛІКИ ТА ЗНАКІВ РОЗРІЗНЕННЯ В ОРГАНАХ ПРОКУРАТУРИ УКРАЇНИ - Бородіна, Ірина Валеріївна; Дудченко, Олександр Юрійович (Правовий часопис Донбасу, 2024)
Статтю присвячено аналізу законопроєктів щодо вдосконалення норм використання символіки та знаків розрізнення в органах прокуратури. У статті проаналізовано питання щодо можливості й необхідності вдосконалення правових норм про використання символіки, форменого одягу та знаків розрізнення в органах прокуратури та пропонується власне бачення цих механізмів. Після систематичного аналізу запропонованих змін і чинного законодавства України, з огляду на сучасні державно-правові реалії, зазначено, що до питання запровадження форменого одягу в органах прокуратури необхідно підходити соціально виважено, науково обґрунтовано та фінансово прораховано. Акцентується увага, що відповідно до національного чинного законодавства та реальної ситуації не вбачається, що пропоновані зміни можуть системно вирішити питання підвищення професійного рівня прокурорів чи слугуватимуть додатковим мотиватором у їхній діяльності.