ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ ЩОДО ЗАСТОСУВАННЯ ПОНЯТТЯ «ПОДАРУНОК» В АНТИКОРУПЦІЙНОМУ ЗАКОНОДАВСТВІ - Окопник, Олена Миколаївна (Правовий часопис Донбасу, 2024)
У статті розглянуто проблемні питання щодо застосування поняття «подарунок» в антикорупційному законодавстві. Надано характеристику забороненому, обмеженому та дозволеному подарункові як елементам змішаної моделі правового регулювання. Здійснено аналіз оціночних положень, що містяться в чинному законодавстві України. Висвітлено проблематику відмежування подарунка від інших подібних явищ, а також зазначено наявність нормативної неврегульованості даної сфери. Звернено увагу на необхідність вирішення цих недосконалостей у нормативно-правових актах України та на способи їх подолання, а також особливості застосування законодавства у сфері запобігання корупції в умовах воєнного стану.