ДИСТАНЦІЙНА РОБОТА ДЕРЖАВНИХ СЛУЖБОВЦІВ У ПЕРІОД ВОЄННОГО СТАНУ - Колєснік, Тетяна Володимирівна (Правовий часопис Донбасу, 2024)
У статті проаналізовано проблемні аспекти, пов’язані із забезпеченням належних умов виконання дистанційної роботи в умовах воєнного стану працівниками та службовцями різних категорій. Акцентовано увагу на дієвості норм чинного законодавства щодо дисциплінарних стягнень, які можуть застосовуватися до окремої категорії працівників за вчинення дисциплінарного проступку. Охарактеризовано основні підстави для притягнення до дисциплінарної відповідальності та скореговано підстави застосування дисциплінарних стягнень, що можуть бути застосовані до державних службовців в умовах воєнного стану. Надано визначення правових дефініцій та правових інститутів. На основі отриманих результатів визначено ключові питання, що потребують подальшого законодавчого врегулювання для укріплення державності та захисту соціально- економічних прав працівників у разі дистанційної роботи в умовах воєнного стану.